Schrijver Dichter Columnist

Gedachten

 

9-8-2013 De dagelijkse gedachten worden voortgezet op facebook. Wilt u ze niet missen dan kunt u mij een vriendschapsverzoek sturen. 

8-8-2013 Nee, je hebt geen strakke spijkerbroek aan. Je benen zijn gewoon te dik.

7-8-2013 Van mij zult u geen negatief woord meer horen, verdomde salonsocialisten. Van nu af aan ben ik positief en vrouwvriendelijk, ook voor lelijke kutwijven.

5-8-2013 Kunst: Je hoeft het niet te snappen om het mooi te vinden. Maar als je het wel snapt, mag je het toch spuuglelijk vinden!

3-8-2013 Achter elke succesvolle vrouw, stond een man die gillend de benen genomen heeft.

1-8-2013 Telkens als ik een kistje sigaren leeg gerookt heb, denk ik: Ik stop met roken. Daarom heb ik nu maar vijf kistjes tegelijk gekocht.

31-7-2013 Kort gedichtje: Margrietje kneep zachtjes in mij dij en zei. Wat zou het leuk zijn, een kindje van jou voor mij.

28-7-2013 Vanavond op Ned 1. We zijn er bijna. Een groepsreis voor en door oudere Nederlanders, die samen met hun caravan of camper op reis gaan. Ik zit nu al te shaken op mijn stoel, je reinste horror, wat erg, ik zou nog liever dood zijn!

27-7-2013 Gelezen: Ik zoek geen prins op het witte paard. Een ezel op een ezel is ook goed!

25-7-2013 Stel, je gaat met je vrouw Truus, een hapje eten en je moet daar een stukje over schrijven. In dat stukje, ga je Truus (128 kg.) dan bijna vanzelf "tafelgenootje" noemen.

23-7-2013 Zolang mensen van die belachelijke flesjes water her en der kopen, waar ze te pas en te onpas aan lebberen, valt het nog wel mee met de armoede in Nederland. 

22-7-2013 Nu het zo'n prachtig weer is, overweeg ik ernstig om mijn kerstboom toch maar af te breken.

21-7-2013 Lang geleden had ik een vriend die altijd een regenjas en een paraplu meenam naar het strand. Dit in het kader van: je kunt nooit weten!

18-7-2013 Mag ik dat zeggen? Dat ik over mijn nek ga van Maarten Ducrot? Ja, dat mag ik zeggen! Leve Sporza van de VRT.

15-7-2013 Aangifte

Agent: "Zo, zo meneertje, ze hebben bij u ingebroken? Dan moet ik u toch ernstig berispen, u hebt uw huis natuurlijk niet behoorlijk beveiligd. En dan hier wat komen zeiken. voor het geringe bedrag van 25.000,- euro zou u dit hebben kunnen voorkomen. Maar kom ik ben de beroerdste niet, ik maak een aangifte voor uw inboedelverzekering. Maar ik wil u hier niet meer terugzien.
U heeft geen inboedelverzekering? Wat komt u hier dan doen, dacht u dat wij niets anders te doen hebben? Sporen zoeken, daders inrekenen? Ha, ha, ha, ha, u krijgt een paard aan het lachen. Bent u soms stiekem cabaretier?"

13-7-2013 Website Volkskrant: Weekers heeft duizende belastingtoeslagen stopgezet. Moeten wij nu blij zijn met Weekers? Natuurlijk niet, omdat duizenden belastingtoeslagen al jaren onterecht zijn uitbetaald, op uw kosten.

12-7-2013 U kunt nog steeds uw last minute boeken. Bijvoorbeeld in Egypte of een ander arabierenland.

11-7-2013 Als kinderen op school geleerd hebben dat 1 + 1 drie is en dat zij daarom dus geslaagd zijn, laten zij zich in galajurk per limousine naar de diplomauitreiking brengen of naar het schoolbal. En wat, als je daar dan niet aan mee wilt of kunt doen?

10-7-2013 Verdorie, wil ik eens één keer een kopje thee, komt de gastvrouw met zo'n kistje zakjes leuren. Van allerlei shit-smaken, maar geen gewone Engelse melange. dan maar weer niet.

8-7-2013 Zeker 16 Morsi aanhangers doodgeschoten in Caïro. Maar het blijft een geweldig vakantieland met alleen maar aardige mensen. Tijdelijk afgeprijsd, dus grijp uw kans en geniet er van.

7-7-2013 Website Volkskrant: Politie registreert minder criminaliteit! Laat u niet versamsommen, dit betekent niet dat er minder criminaliteit is. Als ik een artikel niet op mijn boodschappenlijstje zet, betekent dat niet dat het artikel , niet in de winkel aanwezig is.

5-7-2013 Bijna alle mannen laten het uitzoeken van een vakantie aan hun vrouw over. Slim, slim, slim, dan kunnen ze achteraf altijd zeggen: Die vakantie die JIJ hebt uitgezocht, was klote!

4-7-2013 Wat is er eigenlijk zo "knap" aan Eva Jinek? Ik vind het maar een doorsnee blondje, ben ik nu gek of al die hijgers die haar adoreren?

1-7-2013 Kinderen hebben tegenwoordig bijna allemaal een "rugzakje". Volgens mij dragen zij daarin de opvoeding die zij niet gehad hebben. Volgens allerlei peuten dragen zij daar afwijkingen in, die dertig jaar geleden nog niet bestonden. Weet u wie ook altijd "rugzakjes" hebben? Oude mannen en vrouwen die partners zoeken. Dan krijg je van die zinnetjes als: "Ik heb mijn rugzakje leeggemaakt". Getver!

29-6-2013 Die Tour de France, werd die vroeger niet in de zomer verreden?

27-6-2013 Goed, Gijsen is dus dood en nogmaals wordt hij overreden door de strontkar. Laat ik voorop stellen dat ik het ook een onsympathieke, enge man vond. En dan dat mondje, met pijp. Toch wil ik ook iets positiefs over de man zeggen: Hij was rechtlijnig en daar houd ik wel van. Hij was hoofd van de katholieke kerk in Limburg en gaf duidelijke richtlijnen aan, waaraan u moest voldoen als u zich katholiek wilde noemen. Met andere woorden: Dit is het en wilt u dat niet, dan rot op en snel een beetje. Helaas rotten de Limburgers niet op, maar wilden ze graag een eigen privé geloofje hebben. Zoiets als willen handballen bij de voetbalclub. U durft dus niet echt te kappen met uw geloof, al weet u dat het de grootste flauwekul is. En dat kunt u Gijsen toch echt niet kwalijk nemen.

23-6-2013 Rafke mijn teckel, was gisteren jarig. Hij werd 14 jaar. Rafke en ik hebben er een ruig feestje van gemaakt.    

21-6-2013 Je zult maar dat ene kind in de klas zijn dat geen ADHD of andere flauwekul afwijking heeft. Dan ben je pas echt genaaid!

20-6-2013 Ja, ik wist het zelf ook niet maar, wat ben ik blij dat ik een hoogbegaafde ADHDer ben, die autistisch is en kampt met dyslexie.

19-6-2013 Het is zo jammer, dat er zo veel oude en/of lelijke mannen cabrio rijden. Anders zou ik er ook een kopen.

18-6-2013 En nu maar weer zeuren en zeiken omdat het eindelijk eens lekker warm is. Verhuis naar de Noordpool idioten!

12-6-2013 Hoe oud bent u? Vroeg de Spanjaard aan de kassa van de dierentuin in Barcelona. Vlotjes zei ik, sixtie-five. Ik wil best een jaartje ouder liegen om korting te krijgen. Dat lukte. Voor het eerst in mijn leven kreeg ik dus oudezakkenkorting. Toch zat het niet lekker, die korting wel natuurlijk, maar dat hij mij zo ingeschat had. de rest van de dag liep ik piekerend door de dierentuin.  

6-6-2013 Op de website van de Volkskrant staat een stukje van Marcel van Dam. Onderaan staat: Marcel van Dam is socioloog. En ik maar denken dat Marcel van Dam een ordinaire zakkenvullende salonsocialist is.

5-6-2013 In mijn lijfblad Libelle lees ik steeds vaker dat mutsen "ïets" doen voor mensen met een beperking. Kortom mensen met een beperking zijn erg in. Er "iets" voor doen is nog meer in de mode. Dit alles in het kader van: Wat zijn wij en vooral ik toch goed bezig.

31-5-2013 Die Gesink, kan die niet eens wat doping pakken? Zo wordt het nooit wat! 

10-5-2013 In Kerkrade komt misschien een recreatief oorlogscentrum waar per dag tot vijfhonderd mensen oorlogje kunnen spelen. Ik vind het belachelijk, beneden alle niveau en volslagen debiel. Dus zal het wel een succes worden!

8-5-2013 Lente! De tuinkabouters groeien weer als kool. Als kool? Die groeit in de herfst toch? Hoe dan ook. De tuinkabouters groeien. Maar echt groot worden ze niet!

2-5-2013 Het protest bij de troonswisseling bestond uit ene Joanna met een stukje karton en meneer Hans Maessen in een wit pak. Verder nog wat idioten die een feestje hadden op een verwegpleintje, maar overigens geen idee hadden waar het over ging. Geef de mensen brood en spelen! Ik mis de jaren zestig. 

30-4-2013 Het heeft hare majesteit wederom niet behaagd, mij een lintje te verstrekken. Shit!

29-4-2013 Voor ik boodschappen ga doen, vraag ik eerst nog even huur- en zorgtoeslag aan in Bulgarije.

27-4-2013 Ach wat is Amerika toch een zalig land. Zware criminelen die in gevecht gaan met de politie worden altijd "per ongeluk" doodgeschoten. Gevolg: Geen lange rechtszaken, geen zeurende advocaten, geen lange opsluiting op kosten van de belastingbetaler. En bovendien, een dode crimineel komt nooit meer terug in de maatschappij.

24-4-2013 Gelezen in Vrouw (wekelijks magazine van De Telegraaf). "Wat was ik door het dolle heen toen ik de zwangerschapstest in mijn handen hield. ZWANGER! Mijn man en ik hadden helemaal niet geprobeerd om een kindje te krijgen". Zo ziet u maar: Onbevlekte ontvangenissen, ze bestaan nog steeds!

17-4-2013 Oh, wat verheug ik mij op het interview vanavond met het aanstaande koningspaar (gaap, gaap, gaap). Ja, en Maxima is knap, bij mij in de straat wonen minstens drie vrouwen die even knap of knapper zijn, maar Maxima is knap! En wat een mooie jurk had zij aan! Willem Alexander is ook best aardig, maar niet knap, kortom een hardwerkend sympathiek stel!

14-4-2013 Zo, net terug uit Spanje, winterdip verdwenen! 

3-4-2013 Wat ga ik doen op 30 april, de dag van de troonsafstand? Naar het buitenland? Ik wil met die troonsafstand namelijk niets te maken hebben en er niets van zien. Ik vrees dat het voor mij net iets te feestelijk en te gezellig gaat worden. Tips om deze massahysterie te ontwijken, zijn altijd welkom.

2-4-2013 Blote lijven hoeven nog geen blote wijven te zijn! Waar dit op slaat? Nergens op.

28-3-2013 Zo, gewone lamp vervangen door spaarlampje. Ik ben voor het milieu, wat dat ook moge betekenen. Nu kan mijn bubbelbad, terras- en vloerverwarming wel een graadje hoger gezet worden. Ik vind dat ik goed bezig ben! 

25-3-2013 Paul de Leeuw wil in nieuw seizoen niet meer op de zaterdagavond! Ik hoop dat hij op de andere avonden van de week ook niet meer op de televisie komt. Ook niet overdag en op geen enkele zender! 

23-3-2013 Zeur niet meer over de opwarming van de aarde. De aarde mag van mij opgewarmd worden en snel een beetje!

23-3-2013 Vandaag: Lichten uit tijdens Earth Hour. Gelukkig, wordt de wereld toch nog gered. Natuurlijk doe ik ook mee, hoewel ik al mijn hele leven energie bespaar, door zo veel mogelijk inspanningen te vermijden.

22-3-2013 Vindt u ook dat die westrijden van het Nederlandse elftal, maar een hinderlijke onderbrekeing zijn van de normale voetbalcompetitie?  

21-3-2013 De bakker bakt en de kakker kakt.

20-3-2013 Minister Ploumen noemt situatie Kunduz fragiel! Goh, dat had ik niet gedacht, ik ben er kapot van. En ik maar denken dat in Kunduz alles in orde is. Sterker nog, ik was al in reisfolders aan het kijken om een reisje naar Afghanistan te boeken. Het is toch wat, het is toch wat! Blij toe, dat Ploumen even is gaan kijken en zich heeft laten voorlichten door Ali Baba en zijn veertig rovers.

19-3-2013 Ik wil niet doemdenken, maar let op mijn woorden: Na de Floriade wordt Maastricht Culturele Hoofdstad het volgende financiële fiasco. 

16-3-2013 Dictatuur en religie gaan wel heel vaak hand in hand!

14-3-2013 Ik hou alleen van de zon, als zij naast licht ook warmte geeft. De winterzon van vandaag hoeft dus niet voor mij.

13-3-2013 Rome. Poppenkast met veel publiek!

11-3-2013 Zonwering? Is dit eigenlijk niet een raar woord? Wie wil er nu de zon weren? Iemand die de zon weert, is niet goed snik! 

10-3-2013 Hooligans? Oppakken en zolang opsluiten, totdat Cohen onderzocht heeft wat er gebeurd is!  

9-3-2013 Onderzoek Cohen naar rellen in Haren. Conclusie: er is iets verkeerd gegaan! Verder onderzoek is nodig, bij nieuwe rellen zal Cohen incognito aanwezig zijn om de zaak van binnenuit te bestuderen. Dit is dan ook maar een voorlopige conclusie. Geraamde kosten voor het verdere onderzoek één miljoen euro. Het kost een paar centen, maar dan heb je ook wat!

9-3-2013 En in 2035 werd nog steeds onderzoek gedaan naar de rellen in Haren! 

8-3-2013 Die internationale vrouwendag, moet die niet commercieel uitgebuit worden? Bijvoorbeeld dat vrouwen een cadeau kopen voor hun man? Ik denk dan even voor het gemak aan drank en sigaren. Het is maar een idee!

8-3-2013 Dames het is vandaag vrouwendag. Een mooie gelegenheid om het huis eens een goede beurt te geven. Om eens echt te koken (geen pizza opwarmen). Om uw kinderen eens zelf op te vangen en uw man te verwennen. Kortom geniet er van!

7-3-2013 Nadenkertje: Zodra u, uw nieuwe meubeltjes uitgepakt hebt en met Zweedse wegwerpsleuteltjes in elkaar gezet hebt, is het eindresultaat kringloopspul geworden. Of grof vuil.  

6-3-2012 Ik word een beetje moe van die uit de kast komende wielrenners. We weten het nu wel, iedere wielrenner heeft doping gebruikt, behalve zij die achteraan meereden en een lege prijzenkast hebben.

5-3-2013 Je kunt door links of rechts bestolen worden. Sinds dit kabinet worden we door links én rechts bestolen en bedrogen!

4-3-2013 Yahoo-medewerkers morgen niet meer thuiswerken. Hé, hé, eindelijk, wie op dat belachelijke thuiswerk-idee is gekomen, was niet goed snik. De meeste mensen zijn lui en/of dom en hebben leiding nodig. Ja, ik weet dat er uitzonderingen zijn. 

1-3-2013 Slecht nieuws voor alle niet-rokers. U gaat allemaal dood!

28-2-2013 Alle wereldproblemen zijn het gevolg van het grootste probleem, waar niemand over durft te praten. Er zijn te veel mensen op de wereld!

27-2-2013 Steeds vaker lees ik: Wij moeten werk creëren voor die of deze bevolkingsgroep. Dit is onzin. Werk is er of is er niet!

17-2-2013 Ik heb besloten NIET mee te gaan in de vaart der volkeren!

16-2-2013 Mijn boodschappen wegen niets, het zijn allemaal light producten.

15-2-2013 Voor wie mocht twijfelen aan mijn winterdip: waanzinnige winter, waardeloze winter, walgelijke winter, wanstaltige winter. Meestal gevolgd door een klotezomer! 

14-2-2013 Beste meisjes/vrouwen stuur mij s.v.p. geen valentijnskaarten, hartjes, drank, sigaren en snoepgoed meer. Het wordt te veel. Ik weet niet meer waar ik er mee naar toe moet. Bedankt voor jullie medewerking. 

13-2-2013 Na deze "gezellige" carnaval, kijk ik vol verwachting uit naar de nakende "gezellige" troonsafstand van Beatrix op 30 april. Trouwens paaskuikentjes op uitlopende lentetakken in een vaas, vind ik ook wel "gezellig". En valentijn niet vergeten, "gezellig". Ik een winterdip? Hoe komt u daar bij?

12-2-2013 Het straatbeeld in Limburg wordt de laatste dagen vervuild door kleurloze mannen, die rare verenmutsen dragen. Erger kan je niet voor lul lopen.

11-2-2013 Valentijntip: Schenk uw vriendin geen kistje sigaren! Ik heb ze verdorie zelf moeten oproken. Ook een klopboor wordt niet op prijs gesteld. 

10-2-2013 Al die vrouwen met die verschrikkelijke korte haren, dragen met carnaval opeens pruiken met lange haren of wilde krullen. Hoe zou dat komen? Ze weten waarschijnlijk dat korte haren voor een vrouw afstotelijk zijn, of je moet al bijzonder knap zijn. Alaaf!

9-2-2013 Wilt u op 30 april ontsnappen aan Oranje, ga dan met vakantie naar Spanje. 

8-2-2013 Bent u ook zo iemand die geen carnavalspakje nodig heeft, omdat u al het hele jaar uitziet als een heks, aap, varken, clown of oud wijf? 

7-2-2012 Ik heb ooit een Nederlandse vrouw, zich tussen Catalaanse sardana dansers zien begeven. Dezelfde schaamte ervaar ik als een Hollander carnaval probeert te vieren. Niet doen Hollanders, ik doe het ook niet, maar dat komt omdat ik een houten klaas ben. Zelfkennis is alles in het leven!

6-2-2012 Uitspraak van minister Jeroen Dijsselbloem: "Het zou netjes zijn als de SNS-top de bonussen terugbetaalt die zij heeft gekregen". Deze uitspraak toont aan hoe wereldvreemd de minister is en hoe weinig mensenkennis hij heeft.

5-2-2013 Slecht 30 % van de Limburgers "viert" carnaval. Maar die 30% zijn wel zeer dominant aanwezig en leggen ongeveer een week lang het hele maatschappelijke leven plat.

4-2-2013 Ramsey Nasr was vier jaar Dichter des Vaderland en schreef in die periode 20 "vaderlandse gedichten" (vijf per jaar dus). Dat zijn wel erg weinig gedichten, voor veel bekendheid. Allemaal niet erg, ik gun het hem van harte, maar hij was wel erg betweterig. 

3-2-2013 50plus groeit verder in peiling naar 12 zetels. Wat een flauwekul die 50plus partij. Waarom geen 30min partij? Of een tussen 30 en 50 partij? Ik ga over mijn nek van die ouwe zakken en ik mag dat zeggen omdat ik zelf 63 jaar ben. 

2-2-2013 Mart Smeets, is jarenlang tot onder zijn oksels in de kont van Lance Amstrong gekropen. Nu laat hij hem vallen als een baksteen, inclusief zijn gele livestrong-armbandje.

1-2-2013 Ik doe het hele jaar mijn best om mijn intelligentie te verbergen. Dat lukt vrij aardig. 

31-1-2013 Het laatste taboe in Nederland: Zeggen dat vroeger iets beter was! Dat mag niet, dat kan niet en dan ben je een ouwe zak.

30-1-2013 ik ben niet iemand die op vakantie, om vijf uur opstaat om vrolijk naar de wakker wordende natuur te gaan kijken. Ik ben meer iemand die blij is, dat hij vóór tien uur het ontbijt in het hotel haalt, waarna ik nog op mijn gemak een sigaartje wil roken. De natuur is dan al lang wakker!

29-1-2013 Op mijn lagere school zaten wij met 48 kinderen in de klas. Voor de klas stond één onderwijzer. Ja mevrouw, wantoestanden, erg hé, tja babyboomers! Maar niemand had ADHD (moest nog uitgevonden worden) en allemaal konden wij, bij het verlaten van de lagere school: rekenen, schrijven en lezen. 

21-1-2013 Van "blije" bejaarden ga ik over mijn nek. In het algemeen dient u "blije" mensen te wantrouwen. Meestal hebben zij een klap van de molen opgelopen, of ze zijn zwaar gristelijk, wat op hetzelfde neerkomt.

20-1-2013 Het wordt tijd on het computerschern te verruilen voor een zonnig terras, een lentewandeling en warmte op mijn huid. 

19-1-2013 Ik word een beetje moe van die linkse betweters en uitleggers van P&W en DWDD. Die blijkbaar de wijsheid in pacht hebben.

17-1-2013 Oproep van PvdA-er Plasterk: "Ouders, pak je kroost harder aan". Ja hoor, eerst laat de PvdA alles verloederen, versloffen en verweeken. Nu komen ze er niet meer uit en moeten ouders het voor hen oplossen. Als het kind verloederd is, dempt de PvdA NIET de put!

16-1-2013 Laat de sneeuw op uw stoep rustig liggen. Ga niet vegen, niet bewegen. De stoep en de sneeuw zijn niet van u. Sneeuw gaat vanzelf weg, heb ik ontdekt.

15-1-2013 Wat vervelend, dat mijn vooroordelen telkens weer bevestigd worden.

11-1-2013 Tijd voor weer eens een iets hardere uitspraak in dit zeurland. Kinderopvang? Vang zelf je kinderen op, je hebt ze toch ook zelf gemaakt. Of betaal de prijs die er voor staat, die marktconform is. Kan je dat niet, ik herhaal, vang ze dan zelf op. Niet zeuren over subsidies of belastingaftrek!

9-1-2013 Wat lees ik in een oude Weekend: Vivera verkoopt vegetarische rookworst. Wat een flauwekul, rookworst moet sporen van vlees bevatten, vol vet zijn en moet een markante smaak hebben, die van de HEMA dus. Wil je dat niet, vreet dan geen rookworst. Vegetarische rookworst is geen rookworst. Noem andere rotzooi geen rookworst.

7-1-2013 Wat is het verschil tussen de boeken van Harry Mulisch en die van Martin Wings? De boeken van Harry Mulisch: iedereen heeft ze, niemand leest ze! De boeken van Martin Wings: niemand heeft ze, niemand leest ze!

6-1-2013 "Angstcultuur" bij piloten van prijsvechter Ryanair. Het moet toch niet gekker worden. Zijn dit soms dwangarbeiders? Neen, eerst een baan accepteren bij Ryanair en vervolgens anoniem gaan zeuren over mistanden. Als het je niet bevalt, rot dan op!

4-1-2013 Voor de Van der Vaartjes: Hoe kleffer het paar, hoe voorspelbaarder de breuk! Ik ken iemand die zijn vrouw "poepje" noemde. Poepjeroeper ging vreemd en "poepje" zette hem daarom op het stoepje. 

3-1-2013 Sommige meisjes zijn zó knap, dat als ze een poepje laten, duizend mannen in koor roepen: prachtig, geweldig!

2-1-2013 Valt het u ook op, dat als u een zakdoek bij u hebt, u nooit een zakdoek nodig hebt? En dat, als u eens een keer geen zakdoek bij u hebt, prompt uw neus gaat druppelen?

27-12-2012 Gezien advertentie op de website van dagblad De Limburger/Limburgs Dagblad; Continium hèt kidsproofmuseum!

Eh, begrijp ik het goed, dat ik met mijn volkomen losgeslagen kinderen daar terecht kan? Met mijn volkomen doorgedraaide idioten, die zogenaamd lijden aan ADHD en/of hoogbegaafdheid, Of een andere veertig jaar geleden nog onbekende aandoening? 

26-12-2012 "Kom mannen, wij gaan een sigaartje roken en een cognacje drinken, dan kunnen de dames gaan afwassen" zei ik na het kerstdiner. Deze opmerking viel weer eens  niet goed bij de aanwezige dames. Ik begrijp niets van vrouwen!

25-12-2012 Kunnen we niet alle kersttoespraken achterwege laten? Er wordt al zo vaak niets gezegd!

24-12-2012 Ieder geloof is een tragisch misverstand, bedacht door mensen!

22-12-2012 Hoe is het eigenlijk met die "zure regen"? Nooit meer iets van gehoord. Wie weet nog wat een zure bom is? Meen ik dat nou maar, of is er daadwerkelijk minder uitbundige kerstverlichting in achterstandswijken? Ik heb al mijn geld uitgegeven aan flauwekul en luxe goederen, kan ik nu terecht bij de voedselbank? Zomaar wat "zure vragen".

21-12-2012 Dat er mensen zijn die denken dat vandaag de wereld vergaat is nog daar aan toe. Dat er mensen zijn die denken dat zij dit kunnen overleven, is hilarisch en een ernstige vorm van zelfoverschatting. Trouwens zou het erg zijn als de wereld zou vergaan? Volgens mij niet. Maar dan wel in één klap en vooral iedereen. In afwachting van e.e.a. ga ik toch maar gewoon boodschappen doen. 

20-12-2012 Serious Request? Kunnen wij dat glazen huis niet ondoorzichtig maken? Geen aandacht schenken aan die dj's en vooral het geluid afzetten? Dit is mijn positieve gedachte van vandaag.

19-12-2012 In Limburg mag je 31 paarden ernstig verwaarlozen, want daar krijg je slechts 200 uur taakstraf voor. Tip voor die strenge straffers: Laat mevrouw 200 uur werken in een dierenasiel of kinderboerderij, zij weet immers hoe zij met dieren moet omgaan.

19-12-2012 Valt het u ook op, dat de berijders van electrische fietsen, even lelijk zijn als die electrische fietsen zelf? 

18-12-2012 Gisteren liep ik langs een hangplek voor goor tuig. Ik voelde mij niet prettig, maar gelukkig had ik mijn blauw kaartje meegenomen waar "respect" op staat. Dat liet ik de jongens zien, nou daar hadden ze niet van terug! Ik zag de angst in hun ogen en ze weken uiteen.

16-12-2012 Ach gut, ach gut, mensen beginnen foto's van hun opgetuigde kerstboom op facebook te zetten. Zijn ze trots op! Ik wacht op de eerste gedektekersttafelfoto en de foto's van het braaksel na de kerstmaaltijd.

15-12-2012 Al ruim voor kerstmis zijn in mijn stad de brievenbussen dicht geplakt. Dit om vuurwerkmisbruik te voorkomen. Men kiest er dus voor, dat u uw post niet meer kunt verzenden of dat u naar een niet meer bestaand postkantoor moet lopen. Aan het misbruik zelf wordt zoals gewooonlijk niets gedaan.  

13-12-2012 Gisteren ben ik met mijn hondje naar de dierenarts gegaan. Hij kon niet meer poepen en had een keiharde drol uit zijn kont hangen. Neen niet de dierenarts, mijn hondje!

10-12-2012 Staat u voor de rechter, toon of acteer dan "oprecht spijt". Scheelt minstens één jaar cel, 

9-12-2012 Het valt nog niet mee om positief te blijven in dit land. Nu wordt er weer een stille tocht voor die overleden grensrechter gehouden. Oh, oh, wat zijn wij toch goed, vinden wij zelf. Zou het niet effectiever zijn, om hersenloos tuig keihard aan te pakken? 

8-12-2012 Volgens Lodewijk Asscher PvdA moeten illegale MBO-scholieren stage kunnen lopen. Kan op een volgend PvdA congres iemand die idioten uitleggen wat het woord "illegaal" betekent?

6-12-2012 De herfstbladeren bij mijn huis worden door de gemeente Heerlen, vaker en beter opgeruimd dan in voorgaande jaren. Waaraan hebben wij dat te danken? Aan de crisis?

5-12-2012 Zo, de Sint is het land uit, stort u zich nu maar in de kerst massa-hysterie. Dan nog even het achterlijke geknal met oudjaar en die oubollige carnaval. En het werd zomer!

27-11-2012 De meeste mediamensen die beweren "links" te zijn, hebben en accepteren wel een "rechts" salaris.

22-11-2012 Zo, vanaf nu word ik positief. Het boek "Positief Denken" heb ik al in huis. Ik heb helemaal geen winterdip. Alle mensen zijn goed en aardig. De herfstbladeren die iedere dag, hoog voor mijn voordeur opgewaaid liggen, zijn prachtig. Wat hou ik toch van regen en striemende wind en korte dagen. Wat ben ik blij dat het al om vier uur donker wordt. Dit is wel even genoeg positivisme.  

19-11-2012 UNICEF kan met uw 10,- euro per maand, jaarlijks 342 kinderen vaccineren tegen mazelen. Vraag: Hoeveel kinderen kunnen ze vaccineren met het jaarsalaris van de UNICEF directeur van 371459,- euro per jaar? Trek uw eigen conclusie! 

11-11-2012 Heel onsmakelijk: Een ijsschep om ijsbolletjes mee te maken, die in zo'n troebel bakje water staat en dan gebruikt wordt om jouw ijsje te scheppen. 

10-11-2012 Het toppunt van druilerigheid en mistroostigheid: Een brave huisvader met een bladblazer van de bouwmarkt in de weer!

9-11-2012 Uit het rapport Moslims in Nederland van het Sociaal Cultureel Planbureau: Hoe hoger de moslim is opgeleid, hoe onbelangrijker hij 't geloof gaat vinden. Dom houdt vroom! 

7-11-2012 Blij dat Obama gewonnen heeft en niet die enge mormoon!

6-11-2012 Pauw en Witteman en al die andere salonsocialisten, zijn zo vóór Barack Obama dat ik van de weeromstuit straks nog Mitt Romney sympathiek ga vinden.

5-11-2012 In de katholieke kerk, komen zogenaamde late roepingen voor. Ik voel mij steeds meer geroepen om IEDER geloof te bestrijden. 

2-11-2012 Ik wacht nog steeds op een telefoontje van Mark Rutte. Ik ben namelijk uitermate geschikt als minister voor list en kiezersbedrog. Of wordt dit ook een PvDA-er?

23-10-2012 Ik zou nu eindelijk wel eens dat bijstandvrouwtje willen ontmoeten, waarvoor ik al mijn hele leven (te)veel belasting betaal.

19-10-2012 Als je jouw zakdoek in je brillenkoker stopt en je bril in je zak. Dan ben je duidelijk niet op je gemak. Met je bril kan je niet je neus poetsen en met die zakdoek ook niet meer. Deze gedachte slaat weer eens nergens op!

17-10-2012 Variatie op SIRE/ster-spotje: TOLERANTIE DAAR KNAPT HEEL NEDERLAND VAN AF!

16-10-2010 De verloedering van de Nederlandse taal, gaat maar door en niemand stoort zich daar blijkbaar aan. Zo hoor ik regelmatig: "Die meisje". Of, ik heb een beslissing "gemaakt". Een beslissing maak je niet, die NEEM je. Hoe dan ook, iedereen maakt taalfouten, ik ook, maar we durven elkaar blijkbaar niet meer te corrigeren.

14-10-2012 Mijn winterdip komt wel erg vroeg dit jaar. Ik zie in gedachten schaatsers eindeloos rondjes rijden in Heerenveen en Belgische veldrijders door de modder ploeteren. Bij intratuin liggen al kerstspullen, die nog gekocht worden ook. Wie gaat er mee overwinteren?

10-10-2012 Ik heb niets met Hedy d'Ancona, maar ik sta 100% achter haar uitspraak: "Waar je maar kijkt zijn mensen bereid elkaar om zeep te helpen uit naam van god". 

9-10-2012 Steeds terugkerend thema in talloze films: We zien een onder de plak van zijn vrouw en van zijn baas zittende, suffe kantoorbediende, met de uitstraling van een wandelende tak. Totdat zijn dochtertje ontvoerd wordt. Dat hadden ze nu niet moeten doen! Hij neemt het heft in eigen hand en langzaam zien we hem veranderen in een bijzonder aantrekkelijke vechtmachine. Uiteindelijk komt alles goed en zelfs zijn vrouw gaat weer dolgraag met hem naar bed. (the winner takes it all).

7-10-2012 Oma, oma, vindt u het niet erg dat die wolf steeds aan uw huisje voorbij gaat? Ja, Roodkapje, ik probeer hem soms naar binnen te sleuren. Maar hij rent hard weg en roept dat hij homo en vegetariër is geworden.

6-10-2012 Facebook is, zeg maar, niet echt mijn ding. Mag ik dat zeggen? Ja, dat mag ik zeggen. Er is zoveel niet echt mijn ding.

21-9-2012 Veel ouders denken dat hun kinderen hoogbegaafd zijn. Veel ouders denken dat hun kinderen lijden aan ADHD. Zij die denken dat hun kinderen hoogbegaafd zijn, zouden moeten weten dat dit niet kan, omdat ze zelf niet al te snugger zijn. De ouders die denken dat hun kinderen aan ADHD lijden, kunnen gewoon niet opvoeden. 

20-9-2012 In Libelle van week 40 komt een gedicht te staan van mijn hand. Ik ben daar erg blij mee. Het blad verschijnt in een oplage van 426113 exemplaren. Je schrijft om gelezen te worden! 

19-9-2012 Kak bij Burger King. Twee keurige echtparen, type: We gaan een balletje slaan vrindje, streken neer op het terras bij Burger King. De mannen droegen beiden een gele broek, maar het bleven oude kerels. De dames krampachtig vechtend tegen de ouderdom, een gevecht dat ze aan het verliezen waren. Waarom het terras bij Burger King? Het is gratis, maar je zit toch maar mooi op de Ramblas. Consumptie is niet verplicht. Je kunt gratis naar het toilet en gratis uitrusten. De kans om "kakvrindjes" uit Nederland tegen te komen is heel klein. Hoe dan ook, van mij mogen ze rustig verder kakken, maar zonder mij. Ik ga even gratis kotsen bij Burger King.

13-9-2012 Vandaag met mijn goedkope horloge in de regen gelopen. Sindsdien is het glas of plastic van de wijzerplaat beslagen. Je kunt niet alles in het leven hebben. In China houden ze blijkbaar geen rekening met de Europese regen.

12-9-2012 Ver weg van Nederland vieren nog duizenden Nederlanders vakantie. Dit wil zeggen, apatisch in een of ander resort op en neer lopen, of met partner zitten te zwijgen op een terras. Niemand heeft vandaag gestemd, niemand denkt aan stemmen, niemand heeft interesse in de uitslag. En onze politici maar roepen dat stemmen zo belangrijk is. Voor wie eigenlijk?  

29-8-2012 Een bed blijkt geen bed meer te zijn, maar een slaapsysteem. Nu gebruik ik weinig systemen, ik wil gewoon slapen, meuren, doezelen, maffen, dommelen, pitten, soezen en dutten. Had ik mijn transportsysteem op de parkeerplaats wel goed afgesloten? Mijn loopsysteem klemde een beetje en ik kreeg het Spaans benauwd. 

28-8-2012 Vandaag hadden al 195192 deelnemers gestemd op de kandidaat stadsdichters en jeugd-stadsdichters via internet, dit terwijl Heerlen maar 90.000 inwoners heeft. Er is op grote schaal gefraudeerd/gemanipuleerd met de stemmen. Er wordt gestemd op de persoon en niet op het gedicht. Op deze manier gaat de aardigheid er een beetje van af. Enkele dichters gaan te ver in hun fanatisme. Begrijp mij niet verkeerd, ik wil dolgraag stadsdichter worden, maar niet op deze manier. De stad Heerlen heeft ondertussen de mogelijkheid om te stemmen via internet terug getrokken en dit terecht. Stemmen kan wel nog via facebook:facebook.com/gemeenteheerlen  

27-8-2012 Vraag: "Wat deed jij toen je hoorde dat Neil Armstrong overleden was?" Antwoord: "Nog steeds NIET geloven dat hij of wie dan ook op de maan is geweest".

26-8-2012 De buitenmarkt van het Cultuurhuis Heerlen was fantastisch. Alleen het weer werkte weer eens niet mee, het hield soms op met zachtjes te regenen, waarna het door ging met stortregenen. De band Anna Nita & The Shakers is absolute topklasse.

26-8-2012 Het is koud aan het worden in Barcelona, het is er nog maar dertig graden. 

24-8-2012 Het verschil tussen linkse graaiers en rechtse graaiers is: dat de rechtse graaiers er eerlijk voor uit komen.

22-8-2012 Gisteren betrad ik een restaurant, waar vijf lege glazen naast mijn bord stonden. Ik wist meteen: Dit gaat mij veel geld kosten voor belachelijke liflafjes. En zo was het ook, drie bolletjes ijs voor acht euro als nagerecht. Geen nagerecht dus en nooit meer naar zo'n shitrestaurant. U hoeft mij niet met uw tegenargumenten aan te komen, kakt u rustig verder!

18-8-2012 Wereldvreemdheid is mij niet vreemd. Zo snap ik niets van mannen die zonder een glas te gebruiken, rechtstreeks uit een flesje drinken, of nog erger uit een blikje. Ook snap ik er niets van, dat altijd en overal, iedereen uit een flesje water zit te lebberen. Onbegrijpelijk voor mij dat mensen flesjes water kopen, terwijl dat water ook gewoon gratis uit de kraan komt. Knap hoor!, flesjes water verkopen. Het is begonnen met die slimme Walen uit Spa. Wie herinnert zich niet de schoolreisjes naar de fabriek in Spa? 

17-8-2012 In Libelle, mijn lievelingsblad, las ik de volgende zin: "Veel ouderen zijn eenzaam, net als veel huisdieren van werkende mensen". Knap dat die schrijver/schrijfster zo kan doordringen in de psyche van dieren. Zijn huisdieren van niet werkende mensen dan niet eenzaam? Moet er een praatgroep komen voor eenzame cavia's? Zit uw konijn ook eenzaam te verpieteren? Zwemt uw vis ook eenzaam en zonder duidelijk doel in zijn kom? Moeten er geen ontmoetingscentra komen voor eenzame huisdieren? Zijn onze psychiaters voldoende geschoold om dit dierenleed te verzachten? En wie bekommert zich om de baasjes? Die kunnen ook eenzaam zijn. Mijn hondje bijvoorbeeld, praat niet meer met mij. Maar kom, genoeg gepraat, ik moet mijn varkenshaasje gaan omdraaien voor het te laat is.

16-8-2012 Bij het begin van het nieuwe schooljaar wil ik u er op wijzen dat er leraren Nederlands zijn die alleen een telefoonboek in huis hebben. Dat er leraren bouwkunde zijn die nog geen spijker in een muur kunnen slaan. Dat er leraren Engels zijn die nog nooit in Engeland zijn geweest. Ze kunnen wel allemaal vergaderen. Ze kunnen geen disciplinaire maatregelen nemen omdat ze niet in de rug gedekt worden door de schooldirectie.

13-8-2012 Olympische eindstand Nederland - België: Nederland 13e met 20 medailles. België 60e met 3 medailles. Meer zeg ik niet.   

9-8-2012 Ik kan het niet laten, u te wijzen op de resultaten behaald op de Olympische spelen. Ik vergelijk Nederland met België. Nederland staat op dit moment 11.40 uur op de 12e plaats met 15 medailles. België op de 47e plaats met 3 medailles. Is Nederland vijf keer groter dan België? waarin een klein land groot kan zijn , en een nog kleiner land, eh... te klein kan zijn. Bij deze wil ik de Belgen er op wijzen, dat er over vier jaar wéér spelen zijn. Vooruit, begin te trainen!  

9-8-2012 Een mens kan afvallen en opvallen. Iemand kan afzakken maar zal zelden opzakken. U kunt oprotten maar niet afrotten.

8-8-2012 Ik ben erg blij dat ik uit negen aanmeldingen, één van de drie kandidaat stadsdichters ben geworden van de stad Heerlen. De inwoners van Heerlen kunnen binnenkort  op een van de drie kandidaten stemmen. Ik hou u op de hoogte.

2-8-2012 Het leuke aan de Olympische Spelen vind ik het volgen van de behaalde medailles per land, de medaillespiegel dus. En dan vergelijk ik altijd Nederland met België. Zo staat Nederland vandaag op plaats 13 en België laatste op plaats 41. Die Belgen kunnen er niets van, om te gillen en te gieren. Ik weet dat België minder inwoners heeft, maar omgerekend zouden ze dan zo ongeveer op plaats 20 moeten staan. Awel manneke het gaat om het meedoen hé, allez pak nog een pint.

2-8-2012 Soms denk ik niets, vaak denk ik iets dat ik niet wil delen met mijn lezers.   

18-7-2012 In een oude NRC lees ik dat Onno Hoes, burgemeester van Maastricht, is gaan lunchen met een journalist in Chateau Neercanne. De rekening bedroeg 188,45 euro, voor twee personen. Omgerekend in guldens is dat 415,- gulden, let wel! voor een lunch. Daar zit u met uw van huis meegebrachte boterhammetje en glaasje melk. Dat noemt de VVD dus de buikriem aanhalen. Iedereen zal de crisis voelen, behalve VVD-er Onno Hoes. Of was de rekening voor de NRC? Een mooie reden om uw abonnement op te zeggen. 

18-7-2012 Ik verheug mij al weer op mijn volgende Barcelona bezoek. Altijd maar weer Barcelona, altijd weer de Ramblas, altijd weer hetzelfde terras, altijd weer mooi weer. Wat ben ik toch een saaie man. 

16-7-2012 Vanavond heb ik het programma "We zijn er bijna" gezien. Een groep Nederlanders trekt samen, met caravan of camper, wekenlang door Spanje. Allemaal vreselijke oude kerels en dito vrouwen. Ik zit dan te shaken op mijn stoel, zit te walgen, ik word er misselijk van. Het lijkt mij het ergste wat mij zou kunnen overkomen. Ze doen ook spelletjes, eten soms samen, gaan samen op excursie. Die ouwe kerels dragen dan een petje. Eng, eng, eng.

16-7-2012 Het IVN Brunssum organiseerde gisteren een watermiddag voor kinderen, wat dat dan ook moge zijn. Alles zat mee, het regende de hele middag pijpestelen.

9-7-2012 Dames, geloof uw man NIET, als hij tegen u zegt, dat uw korte haren zo mooi staan. Er zijn twee mogelijkheden: 1 Hij is bang voor u. omdat u op een man lijkt. 2 Het interesseert hem geen bal meer hoe u er uitziet.

6-7-2012 Er komt een dichter bij de dokter. Zegt de dokter: "U hebt nog drie maanden te leven". Zegt de dichter: "Waarvan dan?" 

3-7-2012 Wat lees ik nu: Rita Reys (87) stopt met zingen. Ik dacht dat die al lang uitgezongen was. Zingt zij ook niet meer in de badkamer? Gelukkig heb ik nog mijn twee elpees: Rita Reys sings Pim jacobs en Pim Jacobs sings Rita Reys.

3-7-2012 Als je tegenover een vroedvrouwenpraktijk woont, zie je dat de voortplanting steeds maar voort gaat. 

30-6-2012 Het valt mij op dat overal in het buitenland Heineken bier wordt geschonken. Ook steeds vaker Amstel. Ik begrijp hier niets van, slootwater is het! Knap hoor, als je internationaal rotzooi kunt verkopen. De Belgen maken de lekkerste biertjes, maar zijn niet in staat om die te verkopen. Kom op Belgen.

29-6-2012 Hoe maakt men een damestijdschrift? Onderstaande rubrieken moeten in ieder geval in elk nummer terugkeren. Let er maar eens op.

1 mode, kleding

2 recepten, afvallen

3 gezondheid

4 schoonheidstips

5 relaties, liefde

6 thema: bijvoorbeeld kerstmis, vakantie, winterpret 

27-6-2012 Zo maar weer eens een domme vraag. Het KWF (Kanker Bestrijding) zegt dat 80% van het budget naar wetenschappelijk onderzoek gaat. Ik neem voor het gemak maar even aan dat dit onderzoek door onze universiteiten gedaan wordt. Die universiteiten worden van ons belastinggeld betaald en het is dus logisch dat die onderzoekers keihard zouden moeten werken. Waarom zitten ze anders daar?. Er gaan enorme kapitalen naar onze universiteiten. Waarom moeten wij het KWF dan nog ondersteunen? Om directie en staf van het KWF te ondersteunen?

25-6-2012 Vraag aan al die vrouwen die al om 9.00 uur het internet afstruinen: Moeten jullie niet het huishouden gaan doen? Wat dat is huishouden? Het huishouden doen is bedden opmaken, stofzuigen, koken etc. Kom op, laat gaan, vooruit, aan de slag. En nou niet zeuren van: "Dat doe ik samen met mijn man". Die flauwe kul moet maar eens afgelopen zijn. 

23-6-2012 Ik zie steeds meer kale koppen in het gezelschap van een pitbull. Ook lijkt het wel dat er steeds meer vrouwen met korte haren de straten bevolken. Conclusie: Mannen met langharige teckeltjes, blijf binnen!

22-6-2012 De Romeinse dichter Juvenalis schreef het al eerder: Geef het volk brood (een uitkering) en spelen (voetbal). In de loop der eeuwen is er dus weinig veranderd.

21-6-2012 De PVDA heeft 74 personen op de concept-kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen gezet. Eh, hoe moet ik dat nu zien? Zijn dat de laatste overgebleven leden en stemmers? Is hier sprake van grove zelfoverschatting en gebrek aan realiteitszin? Waarom niet 76 personen op de lijst? Met 74 kandidaten kunnen ze natuurlijk nooit een meerderheid halen.   

14-6-2012 Vandaag ontving ik weer het domme magazine van WML (watermaatschappij Limburg). U en ik hebben geen behoefte aan dat magazine, maar moeten het wel betalen. Trots schrijft WML dat ze gratis gekoeld water uitdelen op evenementen, bijvoorbeeld bij pinkpop. Ook dat water betalen u en ik.   

13-6-2010 Mensen die terugkomen van vakantie hebben vaak de neiging om de bevolking van het bezochte land bijzonder aardig te vinden. "Die Grieken zijn toch zo aardig, of wat zijn die Turken leuke mensen." Ja hoor, zolang u er uw euro's achter laat! Geen euro's, geen vriendelijkheid! Voor alle duidelijkheid, overal zijn aardige mensen, maar overal ook, zijn er meer onaardige mensen.  

10-6-2012 Hoewel de meeste mensen het niet met mij eens zullen zijn, ben ik blij dat het Nederlands elftal van Denemarken verloren heeft. Nu nog even van Duitsland en Portugal verliezen en dan komt er een eind aan dat gelal en gebral. Aan dat vlagvertoon en die nationalistische gevoelens. In dit belachelijke land wordt alles zo overdreven. 

9-6-2012 Eén mens gaat nog wel. Twee mensen noem ik al een groep. Drie mensen vind ik een menigte. Groepsprocessen mogen dan wel interessant zijn, maar ik heb aan mij zelf meer dan genoeg.

8-6-2012 Verblijvend in het buitenland, bestaat Nederland eigenlijk niet. Vlekje gevuld met navelstaarders die zich zelf belangrijk vinden.

7-6-2012 Enkele rokers, waaronder ik, staan buiten. Ik word liever rokend nat, dan dat ik niet rokend droog blijf. 

31-5-2012 Oranjegekte én de toppers, aangevuld met Paul de Leeuw, in de Amsterdam Arena. Dat is toch té veel voor een normaal mens? En met een vijfeneenhalf ben je geslaagd. Was dat niet onvoldoende?   

31-5-2012 Wat vervelend! Al die saaie straten, met saaie doorzonwoningen, opgeleukt met saaie oranjeversiering, waar saaie mensen wonen. Stel, je woont daar en je doet er niet aan mee, dan lig je er uit. Dan ben je een rare. Verhuizen? Hoewel er volop huizen te koop staan, is het aanbod hutjes op de hei nog steeds schaars. Ik wil uw hutje op de hei graag overnemen.

30-5-2012 Niets is zo saai als een voetbalwedstrijd. Een samenvatting van tien minuten is meer dan genoeg. Toch kijken veel mensen voetbal. Zou de conclusie dan moeten zijn, dat deze mensen saai zijn? Gelukkig zijn er wel voetbal praatprogramma's.

29-5-2012 Een vriendin liet mij trots een foto zien van haar rijkgevulde bordje in een exclusief restaurant. Het leek verdacht veel op de inhoud van mijn maag, die ik net geledigd had in de wasbak van mijn hotelkamer.

29-5-2012 Probleem. Waarom kan ik alles verkopen, behalve mij zelf? 

24-5-2012 Een lezer van vk.nl schrijft over Diederik Samsom: "De arrogantie druipt van zijn kop en uit zijn keel. oppergod Diederik Samsom ziet zichzelf al als premier". Ik heb hier niets aan toe te voegen, maar wat mij ook nog stoort is zijn voornaam "Diederik". Maar daar kan "Diederik" niets aan doen.  

23-5-2012 Ik struikel (bijna) nooit op mijn trap, behalve als ik met een kop koffie in de hand naar boven loop. De vloerbedekking wordt er niet mooier van.

20-5-2012 De Raad voor Maatschappelijke ontwikkeling (RMO) wil afstappen van het begrip "allochtoon". Het woord zou niet meer gebruikt mogen worden. Ik heb hier heel lang over nagedacht, daarom nu pas deze late reactie. Maar nu begrijp ik het dan ook: een blanke is niet blank, een neger is niet zwart en een chinees heeft geen spleetogen. Dus daarom is een allochtoon geen allochtoon en daarom is Roel van Velzen niet klein.

15-5-2012 Tofik Dibi blijkt de gluiperd te zijn, die ik altijd al in hem gezien heb. Ja, zo worden vooroordelen telkens weer bevestigd. 

14-5-2012 Ik zag een bus waar met grote letters "bus" op stond. Voor degenen die zich afvragen: "Wat zou dat toch zijn?" 

4-5-2012 De Vlaamse schrijfster Jessy Maesen, gebruikt zelden de woorden: sterven, dood gaan, overlijden. Zij gebruikt het woord: overgaan. Bijvoorbeeld: Maar kort daarop is ze overgegaan. Dat klinkt toch mooi en zacht. Er zit iets in van: Ze is niet weg, maar elders. Ze is in een andere dimensie. Zie: www.jessymaesen.blogspot.com/   

3-5-2012 De ziekenhuizen in Zuid-Limburg overwegen verloskunde op één locatie te concentreren. Verbetering zorgkwaliteit, bla, bla, bla, etc. Als u dus denkt dat u vannacht bezwangerd bent geworden, zou ik alvast uitzoeken waar en wanneer u kunt bevallen en hoe u daar zo snel mogelijk kunt komen.

1-5-2012 Dag van de arbeid. Mensen werken vaak als loonslaaf omdat ze beslist niet weten wat ze anders moeten doen. Ze zouden zich dood vervelen. Nu regelt hun baas alles, zelf zijn ze niet in staat tot het nemen van enig initiatief! 

1-5-2012 Zolang Wilders zo streng beveiligd moet worden, omdat hij blijkbaar niet mag zeggen wat hij zegt, verdient hij op zijn minst een beetje respect.

30-4-2012 Oranjebraderie Brunssum. Er zijn mensen die niet te passeren zijn. Ze zijn schuifelend gemaakt, geboren en opgegroeid. U hoort mij niet zeggen dat het meestal vrouwen zijn! Wel mensen die in het bezit zijn van een electrische rolstoel, rollator, kinderwagen of kalfsgrote hond.   

29-4-2012 Een kennis vertelde mij dat hij een lui oog had. Ik kon hem geruststellen met de mededeling dat ik een lui lichaam heb.

29-4-2012 De man voor mij in de rij, probeerde gratis binnen te komen bij het concert, door te zeggen dat hij familie van een van de bandleden was. Het kassameisje, ook niet mis, zei: "Ach meneer, zo erg is dat toch niet, zijn we niet allemaal familie van elkaar, dat is dan dertig euro." 

27-4-2012 Vanavond een fantastische band gezien en gehoord: "Freight Train". Maar goed, wat hebt u er aan, u was er weer eens niet bij. Ik wil gewoon even hun naam noemen, sluikreclame dus.  

27-4-2012 In mijn adviespraktijk gebruikte ik (te) vaak de vraag: "Begrijpt u, wat ik bedoel?" Nu, vele jaren later, begrijpen nog steeds heel weinig mensen wat ik bedoel.  

25-4-2012 Zie die Diederik Samsom eens parmantig door de Tweede Kamer lopen, wat een op niets gebaseerd zelfvertrouwen. Alsof hij de komende verkiezingen al gewonnen heeft, voordat er één stem is uitgebracht! Wat een haantje! Gezien zijn Greenpeace achtergrond wel een biologisch haantje, maar ook die eindigen meestal in de pan. Smakelijk eten!

25-4-2012 Ik hoorde een vrouw tegen een man zeggen: "Je bent volkomen vrij om te doen en te laten wat jij wil, zolang je maar precies doet wat ik zeg."

24-4-2012 Vandaag heb ik, na een wandeling, iets gedronken bij een soort uitspanning, gedreven door geestelijk en lichamelijk gehandicapten. Leuk! Heel leuk! Net echt! Maar wel bezigheidstherapie. De prijs van de drankjes was wél marktconform. 

22-4-2012 Wat een pokkenklimaat! Ik wil in korte broek op mijn dakterras zitten, met in de ene hand een groot glas bier en in de andere hand een sigaartje. De werkelijkheid is, dat ik binnen zit, met een trui aan en de centrale verwarming op 21 graden. 

21-4-2012 Slechts 27 procent van de christenen geloven in de hel, schrijft het Nederlands Dagblad. De overige 73 procent weten blijkbaar nog niet dat de hel hier op aarde is, de hemel trouwens ook. 

20-4-2012 Voor u nu gaat denken dat ik mild ben geworden, vraag ik uw aandacht voor allerlei gratis tijdschriften, die ik ongevraagd in mijn brievenbus krijg. Tijdschriften en krantjes die over de gezondheidszorg gaan. ik krijg het blad van het Atriumziekenhuis, zorgverlener CZ en het blad van het universitair ziekenhuis Maastricht. STOP met die onzin, niemand leest die blaadjes. Zorg liever voor deskundig personeel, bekwame artsen en werk wachtlijsten af. Maak eens een keer goed schoon, zodat patënten geen infecties oplopen. Ontsla eens wat managers. Zeur niet over kosten zolang jullie deze tijdschriftjes in grote oplages verspreiden, tegen zeer hoge kosten. Dit moest er even uit. 

20-4-2012 Een mooie zin wil ik niet verloren laten gaan. Misschien vindt u deze zin ook mooi: Ergens in mijn eerste slaap, roep jij zacht mijn naam. 

14-4-2012 Een van mijn vaste dagelijkse rituelen is het volgen van het blog van een Vlaamse collega-schrijfster: Jessy Maessen. Kan je aan het volgen van een blog verslaafd raken? Wel aan het blog van Jessy, het is alsof je een beetje deel uit maakt van haar leven. Ze schrijft zeer lezenswaardige stukjes. Kijk zelf maar: www.jessymaesen.blogspot.com/ 

14-4-2012 Heb ik van 16-3-2012 tot 14-4-2012 geen gedachten gehad, of was ik gewoon te lui om ze op te schrijven?

16-3-2012 Vanmiddag naar de markt geweest. Hoewel ik zelf onderdeel van de vergrijzing ben, valt het mij op hoeveel vergrijzende ouderen hier voorbij schuiven. Vaak met rollator, rolstoel, scootmobiel of op krukken. Hoewel ik zelf niet moeders mooiste ben, valt het mij op hoe lelijk de meeste mensen zijn. Van gewoon lelijk tot afstotelijk lelijk. Hoewel ik zelf geen briljant causeur ben, valt het mij op hoe onnozel de gesprekken zijn, die mensen met elkaar voeren.  

16-3-2012 Ik leef mee met de nabestaanden van de Belgische en Nederlandse kinderen die overleden zijn bij het verschrikkelijke busongeluk in Zwitzerland. Ik kan mij voorstellen dat zij behoefte hebben aan geestelijke bijstand in welke vorm dan ook. Wat mij wel opvalt is, dat zij deze hulp min of meer opgedrongen krijgen door een leger hulpverleners. En niet alleen de directe nabestaanden, neen, ook alle klasgenoten en schoolgenoten inclusief hun ouders, alle dorpsgenoten, alle landgenoten, iedereen dus. Zo blijft de zachte sector aan het werk. Misschien zijn er ook slachtoffers die hun verdriet in stilte en in de beslotenheid van hun eigen familie willen verwerken. Die raad ik aan om alle hulpverleners met harde hand de deur te wijzen. 

8-3-2012 Omdat het vandaag internationale vrouwendag is, haal ik maar weer eens mijn oude stokpaardje uit de stal. Je kunt beter je vrouw verlaten dan je kinderen. Je vrouw is immers geen familie! 

7-3-2012 Op de site van de Volkskrant schrijft Michiel Hennink: "Stoppen met geld uitgeven dat we niet hebben, noemt de PvdA kil bezuinigen." Ik zou het nog willen aanvullen met: "Geld dat we uitgeven moeten we eerst verdienen met de verkoop van producten die we produceren. De PvdA is een onverkoopbaar product geworden."  

6-3-2012 Vroeger had ik een vriend die niet tegelijkertijd kon lopen en denken. Stond hij dus midden op de stoep stokstijf, dan was hij aan het denken.

6-3-2012 Hoe kan het toch, dat ik Limburgs nieuws eerder kan lezen op de website van bijvoorbeeld de Volkskrant, dan op de website van de Limburgse kranten? 

5-3-2012 Een pas geboren baby weet niet hoeveel levensjaren nog te verwachten zijn. Een mens van 65 jaar weet zeker dat hij of zij, met een beetje geluk, nog maar een jaar of twintig te leven heeft.

4-3-2012 Als ik de tuindeur openschuif om naar buiten te lopen, wil mijn hond vaak op hetzelfde moment naar binnen. Het valt mij op dat zelfs mijn hond, niet het fatsoen heeft om mij even vóór te laten gaan. Dat dier lijkt wel een mens.

1-3-2012 Nederland heeft maar één revalidatiecentrum voor niet aangeboren hersenletsel en wel in Tilburg. Maar alleen voor mensen jonger dan 25 jaar. En u maar denken dat de gezondheidszorg in Nederland prima geregeld is!  

28-2-2012 Goh, die Femke Halsema blijft er lekker uitzien! Mooie verpakking, verkeerde boodschap.

27-2-2012 Vraag van Bol Com aan Ahold: Wilt u de kassabon?

27-2-2012 Sharon Dijksma burgemeester van Nijmegen? De ratten verlaten het stinkende zinkende schip.

27-2-2012 Een in België wonende kennis, had al een tijdje pijn in zijn rug. Belde zijn huisarts om 9.00 uur en kon om 10.00 uur komen. De huisarts stuurde hem door naar het ziekenhuis waar hij dezelfde middag terecht kon. Die middag werd ook een scan van de rug gemaakt en kreeg hij meteen de uitslag. ZO KAN HET DUS OOK!

27-2-2012 Zelden zo'n bekakt, zelfingenomen, arrogant koppel gezien als Kees Tulleken en Jannetje Koelewijn bij Pauw & Witteman. Ik ga even kotsen.

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb