Schrijver Dichter Columnist

Nieuwe paus

Een plein vol mensen, die verwachtingsvol naar een bordes kijken. Beter gezegd, naar een raam, waar weldra de nieuwe paus zal verschijnen. Eerst kwam er een bejaarde wat zemelen, de man zag uit als Flip Fluitketel en moest al min of meer ondersteund moest worden. Ik dacht: Is hem dat? Maar dat bleek niet het geval, na lang wachten, verschenen er wat schimmen achter de gesloten gordijnen, gevolgd door wat gerommel, waarna de gordijnen open gingen. Letterlijk zoals in je reinste poppenkast.

Geheel in Nederlandse traditie werd de verdere avond gevuld met gezeur of de nieuwe paus wel zou vernieuwen, zoals dat handjevol Nederlandse katholieken dat had bedacht. Dit is een groot misverstand beminde gelovigen en ongelovigen. Nederland is volkomen onbelangrijk voor het Vaticaan! De toekomst van de katholieke kerk ligt in de derde wereld, waar de mensen nog arm, dom en te manipuleren zijn.

U hebt dus maar te accepteren, dat seks voor het huwelijk verboden is, u mag niet homo of lesbo zijn, geen abortus en geen euthanasie plegen. Wilt u dat niet? Zeg dan niet dat u  katholiek bent. Of honderd procent of niet. U zult merken dat als u zonder geloof verder leeft er voor u niets zal veranderen, wel zal de wereld beter worden als iedere religie verdwenen is. Amen.

Martin Wings